Slider
Slider
Slider

Pedagogisch beleid

Het opvangen en begeleiden van kinderen van anderen is een grote verantwoordelijkheid. Onze visie en doelstelling daarop hebben wij vastgelegd in een pedagogisch beleidsplan. De uitgebreide versie van dit pedagogisch beleidsplan ligt ter inzage op het kinderdagverblijf. St. kinderopvang de Speelweide wil voor iedereen toegankelijk zijn en kiest daarom niet voor één bepaalde pedagogische stroming, maar haalt verschillende aspecten uit meerdere pedagogische stromingen.

De volgende trefwoorden staan hierbij centraal: respect, zelfredzaamheid, eigenheid en veiligheid. Met deze aspecten stelt St. kinderopvang de Speelweide zich tot doel om de kinderen te laten ontwikkelen tot evenwichtige kinderen, die hun eigen talenten onderkennen en weten te benutten. Dit evenwicht willen we realiseren door er voor te zorgen dat de kinderen zich tijdens de opvang prettig voelen, zich veilig voelen, zichzelf kunnen zijn, d.w.z. de kinderen hoeven niet continu te presteren en mogen ook hun momenten hebben dat ze even niets willen.

St. kinderopvang de Speelweide vindt het belangrijk dat de kinderen veel buiten kunnen spelen  en heeft een grote buitenruimte. Hier kunnen de baby`s, de peuters en de B.S.O.-kinderen naar harte lust spelen. We willen de kinderen laten kennis maken met de natuur en  laten ontdekken wat de seizoenen te bieden hebben. Hierbij mogen ze vies worden, want het plezier van het kind staat voorop. St. kinderopvang de Speelweide heeft een informatiemap met daarin alle informatie over hoe wij te werk gaan. In deze map zit ook ons uitgebreide pedagogisch beleid. Deze info-map zenden we graag en gratis toe aan een ieder die daar interesse in heeft. Ook kunnen mensen een afspraak maken voor een rondleiding om ons kinderdagverblijf te bekijken en geven we hen de info-map mee.

Contact

  • Kinderopvang De Speelweide
  • Steenderenseweg 25
  • 7255 KC Hengelo (gld)
  • Tel: 0575-465351
  • E.: info@despeelweide.com

Aanmelden als vraagouder?

direct aanmelden